ugunskura zefīri

IZMĒĢINI ŠO RECEPTI
un dalies ar bildi @laimassaldumi

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ugunskura deserts

Lieliska recepte desertam, ko baudīt pie dabas: ugunskura zefīri, kurus bērni gaidīs ar vislielāko nepacietību un vēlēsies pagatavot, kad tik tikko iedegsies ugunskurs!

SASTĀVDAĻAS 6 desertiem:

  • 3 klasiskie vaniļas zefīri “Laima”
  • 12 gabaliņi rūgtās porainās šokolādes “Laima”
  • 12 klasiskie cepumi “Selga”

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Katru zefīru sadala divās daļās, katru pusīti dur uz iesma un, apgrozot tās virs karstām oglēm, sasilda un apbrūnina no visām pusēm.
  2. Kad zefīri no visām pusēm kļuvuši zeltaini brūni, tos uzstumj uz 6 cepumiem (sargiet pirkstus, karsts!), uz kuriem jau iepriekš nolikti porainās šokolādes gabaliņi.
  3. Uz katras karstās zefīra pusītes liek vēl vienu porainās šokolādes gabaliņu, tad virspusē liek atlikušos cepumus.
  4. Cepumus ar bagātīgo pildījumu lēnām spiež kopā, līdz iekšpusē šokolādes gabaliņi pilnībā izkusuši un sanākusi tāda kā kārtaina sviestmaize.

 

Recepte no Zanes Grēviņas pavārgrāmatas “Našķoties”.

Katram ziedam piemīt sava maģija un dziednieciskās īpašības. Vasara ir īstais laiks, kad to uzņemt! Rotā savu galvu ar vainagu un kopā ar zālītēm un ziediem iepin tajā dabas spēku, burvību un labas domas, un uzzini par sevi!

Izvēlies 3ziedus Aiziet! Rudzupuķe Madara Margrieta Peonija Pulkstenīte Magone