Lieliska recepte desertam, ko baudīt pie dabas: ugunskura zefīri, kurus bērni gaidīs ar vislielāko nepacietību un vēlēsies pagatavot, kad tik tikko iedegsies ugunskurs!
SASTĀVDAĻAS 6 desertiem:
- 3 klasiskie vaniļas zefīri “Laima”
- 12 gabaliņi rūgtās porainās šokolādes “Laima”
- 12 klasiskie cepumi “Selga”
PAGATAVOŠANA:
- Katru zefīru sadala divās daļās, katru pusīti dur uz iesma un, apgrozot tās virs karstām oglēm, sasilda un apbrūnina no visām pusēm.
- Kad zefīri no visām pusēm kļuvuši zeltaini brūni, tos uzstumj uz 6 cepumiem (sargiet pirkstus, karsts!), uz kuriem jau iepriekš nolikti porainās šokolādes gabaliņi.
- Uz katras karstās zefīra pusītes liek vēl vienu porainās šokolādes gabaliņu, tad virspusē liek atlikušos cepumus.
- Cepumus ar bagātīgo pildījumu lēnām spiež kopā, līdz iekšpusē šokolādes gabaliņi pilnībā izkusuši un sanākusi tāda kā kārtaina sviestmaize.
Recepte no Zanes Grēviņas pavārgrāmatas “Našķoties”.