Laima_šokolādes siera kūka_Anna Panna

IZMĒĢINI ŠO RECEPTI
un dalies ar bildi @laimassaldumi

Šokolādes siera kūka bez cepšanas

Svaigā Mascarpone siera kūka ar ogām un šokolādi būs izcils deserts svētku cienastam vasarā, turklāt to var likt saldētāvā un pasniegt kā saldējuma kūku.

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g “Laimas” šokolādes Lukss
  • 360 g “Selgas” Klasika cepumu ar šokolādes garšu
  • 100 g sviesta
  • 500 g Mascarpone krēmsiera
  • 50 g pūdercukura

 

SASTĀVDAĻAS DEKORĒŠANAI:

  • 50 g “Laimas” šokolādes Lukss
  • 50 g sviesta
  • “Selgas” Klasika cepumu ar šokolādes garšu drumstalas
  • “Selgas” kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu
  • Svaigas ogas pēc izvēles

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu. Sastāvdaļas samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru (20 – 24 cm).
  2. Cepumumaisījumu kārtīgi piepresē.
  3. Bļodiņā ber šokolādi un izkausē to virs karstā ūdens tvaikiem.
  4. Citā traukā samaisa Mascarpone krēmsieru ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
  5. Pievieno izkausēto šokolādi un to uzreiz iemaisa krēmsierā.
  6. Samaisīto krēmu lej pa virus cepumu pamatnei.
  7. Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti.
  8. Pirms pasniegšanas kūkas virskārtai uzsmērē krēmu (izkausētu sviestu kopā aršokolādi). Dekorē ar ogām un kakao vafeļu trubiņām.

 

 

Receptes autore Anna Panna.

Katram ziedam piemīt sava maģija un dziednieciskās īpašības. Vasara ir īstais laiks, kad to uzņemt! Rotā savu galvu ar vainagu un kopā ar zālītēm un ziediem iepin tajā dabas spēku, burvību un labas domas, un uzzini par sevi!

Izvēlies 3ziedus Aiziet! Rudzupuķe Madara Margrieta Peonija Pulkstenīte Magone