Processed with VSCO with e1 preset

IZMĒĢINI ŠO RECEPTI
un dalies ar bildi @laimassaldumi

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Plāno vafeļu trubiņas

Kraukšķīgas vafeles ar bagātīgu vārīta iebiezinātā piena pildījumu tieši tik daudz, lai ar rezultātu būtu apmierināts pat vislielākais saldummīlis. 

SASTĀVDAĻAS 20-22 VAFELĒM:

  • 170 g kviešu miltu
  • 2 olas (vēlams istabas temperatūrā)
  • 140 g cukura
  • 100 g mīksta sviesta istabas temperatūrā
  • 80 g skābā krējuma
  • 20 ml eļļas

 

SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM UN DEKORĒŠANAI:

  • 500 – 600 g vārīta iebiezinātā piena pildīšanai
  • 200 g porainās šokolādes “Laima” ar kakao saturu 52%
  • + sviests cepampannas ieziešanai pirms cepšanas

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram 5 minūtes, līdz izveidojusies pavisam gaisīga un gaiša masa.
  2. Masā pa vienam ieputo sviesta gabaliņus, tad iemaisa skābo krējumu, eļļu un miltus.
  3. Vafeles cep, pa ēdamkarotei mīklas liekot sakarsētā un ar sviestu ieziestā vafeļpannā, un gatavo zeltaini brūnas.
  4. Katru gatavo vafeli vēl karstu sarullē nelielā trubiņā un atstāj atdzist.
  5. Izmantojot konditorejas šprici, vafelēs pilda vārītu iebiezināto pienu.
  6. Bļodiņā ber gabaliņos salauztu šokolādi, to liek karsta ūdens tvaikos un, ik pa brīdim apmaisot, izkausē.
  7. Katras trubiņas vienu galu iemērc izkausētajā šokolādē, lieko šokolādi nokrata, tad visas trubiņas izkārto uz cepamā papīra atdzist. Tās ir gatavas ēšanai, kad šokolāde pilnībā sacietējusi.

 

Receptes autore Zane Grēviņa.

Katram ziedam piemīt sava maģija un dziednieciskās īpašības. Vasara ir īstais laiks, kad to uzņemt! Rotā savu galvu ar vainagu un kopā ar zālītēm un ziediem iepin tajā dabas spēku, burvību un labas domas, un uzzini par sevi!

Izvēlies 3ziedus Aiziet! Rudzupuķe Madara Margrieta Peonija Pulkstenīte Magone