Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/arta_saimnieciba/vairaksaldudienu.lv/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/arta_saimnieciba/vairaksaldudienu.lv/wp-includes/functions.php on line 6114
Braunija kūka - Vairāk saldu dienu
Laima_recepte_Braunija kūka_Ārija Avota

IZMĒĢINI ŠO RECEPTI
un dalies ar bildi @laimassaldumi

Braunija kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g “Laimas” Krējuma piena šokolādes
  • 200 g “Laimas” Lukss tumšās šokolādes
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 2 olas
  • 150 g cukura (var samazināt līdz 100g)
  • 2 tējk. vaniļas pastas vai cukura
  • 90 g kviešu miltu
  • 1 strīķēta tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • Pēc vēlmēm – pekanrieksti
  • Būtisks ir pannas izmērs – 20x20x5 cm

 

PAGATAVOŠANA:

  1. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Dziļo pannu ieziež ar sviestu vai eļļu (var izklāt ar cepampapīru, tad būs vieglāk izņemt no pannas un sagriezt).
  2. Ūdens peldē liek kausēties šokolādi ar sviestu (uz elektriskās plīts, pieskatot, var kausēt arī katliņā ar biezu dibenu ar uzstādījumu 3.5). Tiklīdz tā izkususi, uzreiz ņem nost un liek dzesēties. Ja karsēs ilgāk, šokolāde var neatgriezeniski sadegt.
  3. Mazākā bļodā vai mērglāzē ieber miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Visu ar dakšiņu samaisa.
  4. Vidējā bļodā labi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un krietni palielinās apjomā. Pievieno vaniļu un padzisušu, bet vēl siltu izkausēto šokolādi. Visu samaisa. Tad iemaisa miltu maisījumu. Visu apmaisa viendabīgā masā. Nav jākuļ.
  5. Ņem sagatavoto pannu un lej iekšā mīklu. Ar lāpstiņu vai karoti izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī pa vidu apmēram 25-30 min (atkarībā no krāsns un vēlamā braunija kūkas mitruma).
  6. Ja vēlas, var pāri salikt pekanriekstus. Liek tā, lai uz katra gabaliņa ir pa vienam riekstam.
  7. Kad izcepts, ņem ārā un atdzesē. Karsta kūka būs mitra un labi neturēsies gabaliņos, bet tāpat ir ļoti garšīga. Ja vēlas, var ēst uzreiz karstu, bet ja grib skaistus gabaliņos sagriezt-tad jāatdzesē 3-4 h.

 

 

Receptes autore ĀrijaAvota un Anna Inne-Smilga.

Katram ziedam piemīt sava maģija un dziednieciskās īpašības. Vasara ir īstais laiks, kad to uzņemt! Rotā savu galvu ar vainagu un kopā ar zālītēm un ziediem iepin tajā dabas spēku, burvību un labas domas, un uzzini par sevi!

Izvēlies 3ziedus Aiziet! Rudzupuķe Madara Margrieta Peonija Pulkstenīte Magone