SASTĀVDAĻAS:
- 200 g “Laimas” Krējuma piena šokolādes
- 200 g “Laimas” Lukss tumšās šokolādes
- 100 g saldkrējuma sviesta
- 2 olas
- 150 g cukura (var samazināt līdz 100g)
- 2 tējk. vaniļas pastas vai cukura
- 90 g kviešu miltu
- 1 strīķēta tējk. cepamā pulvera
- Šķipsniņa sāls
- Pēc vēlmēm – pekanrieksti
- Būtisks ir pannas izmērs – 20x20x5 cm
PAGATAVOŠANA:
- Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Dziļo pannu ieziež ar sviestu vai eļļu (var izklāt ar cepampapīru, tad būs vieglāk izņemt no pannas un sagriezt).
- Ūdens peldē liek kausēties šokolādi ar sviestu (uz elektriskās plīts, pieskatot, var kausēt arī katliņā ar biezu dibenu ar uzstādījumu 3.5). Tiklīdz tā izkususi, uzreiz ņem nost un liek dzesēties. Ja karsēs ilgāk, šokolāde var neatgriezeniski sadegt.
- Mazākā bļodā vai mērglāzē ieber miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls. Visu ar dakšiņu samaisa.
- Vidējā bļodā labi saputo olas ar cukuru līdz masa kļūst gaiša un krietni palielinās apjomā. Pievieno vaniļu un padzisušu, bet vēl siltu izkausēto šokolādi. Visu samaisa. Tad iemaisa miltu maisījumu. Visu apmaisa viendabīgā masā. Nav jākuļ.
- Ņem sagatavoto pannu un lej iekšā mīklu. Ar lāpstiņu vai karoti izlīdzina un liek cepties cepeškrāsnī pa vidu apmēram 25-30 min (atkarībā no krāsns un vēlamā braunija kūkas mitruma).
- Ja vēlas, var pāri salikt pekanriekstus. Liek tā, lai uz katra gabaliņa ir pa vienam riekstam.
- Kad izcepts, ņem ārā un atdzesē. Karsta kūka būs mitra un labi neturēsies gabaliņos, bet tāpat ir ļoti garšīga. Ja vēlas, var ēst uzreiz karstu, bet ja grib skaistus gabaliņos sagriezt-tad jāatdzesē 3-4 h.
Receptes autore ĀrijaAvota un Anna Inne-Smilga.