Ja tevi vairāk interesē izmantot liesmu ēdiena gatavošanai, nevis padarīt to lielu un siltu, vari izveidot tranšejas veida ugunskuru. Viss, kas tev jādara: jānovieto divus vai vairākus resnus baļķus paralēli vienu otram tik tuvu, ka tie gandrīz saskaras. Pēc tam iededz uguni starp diviem baļķiem, un viss gatavs – tu būsi radījis nelielu ugunskuru, kas ir ļoti, ļoti karsts! Pārliecinies, ka baļķi nesaskaras pilnībā, jo ir nepieciešama vieta skābekļa pieplūdei.
Ja baļķi ir vienāda izmēra, baļķu augšējo plakni vari izmantot, lai novietotu katlus ēdiena gatavošanai. Tam ir papildu priekšrocība – iespēja paildzināt ugunskura mūžu, jo deg arī baļķa iekšpuse, un uguni ir viegli novirzīt uz augšu vai uz leju visa koka garumā, līdz viss baļķis beidzot ir nodedzis.
Tranšejas veida ugunskuru izmanto gandrīz tikai ēdiena gatavošanai. Tranšejas darbojas vai nu, lai bloķētu vēju, vai arī, lai novirzītu vēju ugunī un panāktu koncentrētāku un karstāku degšanu. Virs degošajiem baļķiem iespējams novietot vairākus katlus vai pannas, turklāt tu vari uzturēt ugunskuru vairākās vietās, lai iegūtu dažādas gatavošanas iespējas. Lai silta liesma un garda maltīte!