Svaigā Mascarpone siera kūka ar ogām un šokolādi būs izcils deserts svētku cienastam vasarā, turklāt to var likt saldētāvā un pasniegt kā saldējuma kūku.
SASTĀVDAĻAS:
- 400 g “Laimas” šokolādes Lukss
- 360 g “Selgas” Klasika cepumu ar šokolādes garšu
- 100 g sviesta
- 500 g Mascarpone krēmsiera
- 50 g pūdercukura
SASTĀVDAĻAS DEKORĒŠANAI:
- 50 g “Laimas” šokolādes Lukss
- 50 g sviesta
- “Selgas” Klasika cepumu ar šokolādes garšu drumstalas
- “Selgas” kakao vafeļu rullīši ar krēma pildījumu
- Svaigas ogas pēc izvēles
PAGATAVOŠANA:
- Cepumus sasmalcina un tiem pievieno izkausētu sviestu. Sastāvdaļas samaisa un ber sagatavotā formā, kas noklāta ar cepamo papīru (20 – 24 cm).
- Cepumumaisījumu kārtīgi piepresē.
- Bļodiņā ber šokolādi un izkausē to virs karstā ūdens tvaikiem.
- Citā traukā samaisa Mascarpone krēmsieru ar cukuru, līdz izveidojusies viendabīga masa.
- Pievieno izkausēto šokolādi un to uzreiz iemaisa krēmsierā.
- Samaisīto krēmu lej pa virus cepumu pamatnei.
- Kūku liek ledusskapī uz pāris stundām vai visu nakti.
- Pirms pasniegšanas kūkas virskārtai uzsmērē krēmu (izkausētu sviestu kopā aršokolādi). Dekorē ar ogām un kakao vafeļu trubiņām.
Receptes autore Anna Panna.