Kraukšķīgas vafeles ar bagātīgu vārīta iebiezinātā piena pildījumu tieši tik daudz, lai ar rezultātu būtu apmierināts pat vislielākais saldummīlis.
SASTĀVDAĻAS 20-22 VAFELĒM:
- 170 g kviešu miltu
- 2 olas (vēlams istabas temperatūrā)
- 140 g cukura
- 100 g mīksta sviesta istabas temperatūrā
- 80 g skābā krējuma
- 20 ml eļļas
SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM UN DEKORĒŠANAI:
- 500 – 600 g vārīta iebiezinātā piena pildīšanai
- 200 g porainās šokolādes “Laima” ar kakao saturu 52%
- + sviests cepampannas ieziešanai pirms cepšanas
PAGATAVOŠANA:
- Bļodā iesit olas, pievieno cukuru un sastāvdaļas ar mikseri puto apmēram 5 minūtes, līdz izveidojusies pavisam gaisīga un gaiša masa.
- Masā pa vienam ieputo sviesta gabaliņus, tad iemaisa skābo krējumu, eļļu un miltus.
- Vafeles cep, pa ēdamkarotei mīklas liekot sakarsētā un ar sviestu ieziestā vafeļpannā, un gatavo zeltaini brūnas.
- Katru gatavo vafeli vēl karstu sarullē nelielā trubiņā un atstāj atdzist.
- Izmantojot konditorejas šprici, vafelēs pilda vārītu iebiezināto pienu.
- Bļodiņā ber gabaliņos salauztu šokolādi, to liek karsta ūdens tvaikos un, ik pa brīdim apmaisot, izkausē.
- Katras trubiņas vienu galu iemērc izkausētajā šokolādē, lieko šokolādi nokrata, tad visas trubiņas izkārto uz cepamā papīra atdzist. Tās ir gatavas ēšanai, kad šokolāde pilnībā sacietējusi.
Receptes autore Zane Grēviņa.